Specijalna stakla sa štampom: FAKRO ispunjava želje

Specijalna stakla sa štampom: FAKRO ispunjava želje

Ako Vam se dopadaju neobična stakla na krovnim prozorima, bilo da se radi o drugoj boji, vitražu, dezenu ili fotografiji - FAKRO ima pravo rešenje. Od sada možete izabrati grafiku koju želite na staklenoj površini prozora.

Jedna od novih FAKRO investicija je program za štampanje na staklu. Za taj proces se koristi linija dostavljena od španske firme TECGLASS koja je poznata po proizvodnji mašina i komponenti za digitalnu štampu na staklu. Mogućnosti ovog printera su ogromne. Omogućuje, između ostalog, ispis u boji na površini maksimalne veličine do 2,8m x 3,5m i razlučivost do 720x1440 dpi.

Uređaj radi s visokom učinkovitošću, u standardnom procesu moguć je ispis do 28 m2 na sat. Kroz kontinuiranu recirkulaciju protoka tinte kroz toner, simultani proces štampanja i sušenja, ili promenjivo ispuštanje tinte,  ovaj printer dokazuje da je jedan od najmodernijih i tehnološki naprednijih uređaja dostupnih na tržištu. Program štampe na staklo omogućuje stvaranje profesionalne grafike, prethodno pripremljene u standardnim grafičkim programima (prvi test ispisa možete vidjeti na slikama). Sve ovo čine rad printera jednostavnim. FAKRO je pripremio posebnu klimatiziranu sobu, kako bi se osigurao besprekoran proces štampe.

Tehnologija printanja keramičkom tintom koja se koristi kod FAKRO printera omogućuje veoma izdržljivu strukturu printa, jer se boja stvrdne u procesu kaljenja. Print na staklu se primenjuje gde god se koristi staklo, počevši od dizajna enterijera, fasadnih prozora i glazura do automobilske industrije - To će nam omogućiti da dođemo do šire grupe kupaca - napominje Marcin Brzęczekkroz, FAKRO tehnolog u sektoru za proizvodnju i inženjering.


Objavljeno: 09.11.2016.